Vores historie

Snorkel, the machine that revolutionized fire-fighting
A Snorkel fire truck advert from 1958
The first Snorkel EWP – TB42 boom lift
En reklame for en Snorkel-brandbil fra 1958
Snorkel work platforms to fit every need
En reklame, der viser det første komplette Snorkel-produktsortiment efter overtagelsen af Economy Engineering
Don Ahern (centre) – the current owner of Snorkel, with Art Moore (right) – the original founder of Snorkel, and Al Havlin (left) a previous owner of Snorkel
Don Ahern (i midten) – den nuværende ejer af Snorkel med Art Moore (til højre) – den oprindelige grundlægger af Snorkel og Al Havlin (til venstre) en tidligere ejer af Snorkel
Snorkel Celebrates 60 Innovative Years

Ahern Denmark blev grundlagt i 2021 og trækker på både den stærke arv fra de mærker vi repræsenterer – SnorkelTM, og den tidligere ejer, Karsten Haahr og KH Lift ApS’ mangeårige virke på det danske marked.

Snorkel blev grundlagt i 1959 i USA som et brandudstyrsfirma, der udviklede en lift (AWP= Aerial work platform), specielt designet til brandsluknings- og redningsarbejde.

Disse produkter satte standarden for brandslukningsudstyr til anvendelse fra luften, som blev anerkendt for pålidelighed og alsidighed, og skabte grundlaget for markedet for arbejdsplatforme til anvendelse i luften, som vi kender det i dag. Snorkel var et af de stiftende medlemmer af den globale AWP-industri.

En kort historisk oversigt over Snorkel og Ahern Denmark:

1959

Snorkel blev grundlagt af Art Moore i USA og forblev en privatejet virksomhed indtil 1971.

1971

Snorkel blev solgt til ATO Inc., som senere hen blev til Figgie International, som var en Fortune 500-virksomhed.

1977

Snorkel kom ind på bygge-/industrimarkedet med den første type teleskopiske bomlift, der blev brugt til at løfte personer op i højden. Disse maskiner blev produceret under anvendelse af den teknologi, der bruges i produktsortimentet for brandslukning ved hjælp af brancheførende hydrauliske og elektriske systemer og en teleskopisk aluminiumsbom.

1988

Virksomheden udnyttede en mulighed for at supplere sit allerede succesfulde bom-sortiment med overtagelsen af Economy Engineering – en førende producent af selvkørende sakse- og vertikallifte.

1989

Virksomheden udvidede derefter Snorkel til at omfatte produktionsfaciliteter i Levin, New Zealand og salgs- og servicekontorer i Sydney og Melbourne, Australien. Virksomheden var således begyndt at udvikle et mere “globalt” fodaftryk for sin produktion. Udvidelsen banede vejen for et bredere sortiment, herunder trailermonterede lifte og tilbød en kvalitetsdistribution af hele produktlinjen i Australien, New Zealand og Asien.

1997

Snorkel blev en del af OmniQuip International Inc., der besluttede sig for at sælge produktlinjerne for brand- og redningsudstyr og fokusere på lift- (AWP) afdelingen. Brand- og redningsproduktlinjen blev i 1998 solgt til American LaFrance, et datterselskab af Freightliner.

2002

Snorkel blev købt fra OmniQuip af en gruppe investorer kendt som Elwood Holdings LLC ledet af Al Havlin. De genåbnede deres fabrik i Elwood, Kansas, efter at den var blevet lukket ned tidligere samme år.

2007

Britiske Tanfield Group Plc købte Snorkel i 2007 af Elwood Holdings LLC og skabte et globalt distributionsnetværk for Snorkel lifte.

2010

Tanfield Group introducerer ny branding af Snorkel, hvilket skaber et ensartet globalt brand og produktlinje.

2013

Xtreme Manufacturing LLC købte Snorkel-forretningen i 2013 og købte 51 % af virksomheden fra Tanfield Group Plc. Investeringen fra overtagelsen blev brugt til at øge produktionsprocessen og reservedelslageret, hvilket gav virksomheden forbedret tilgængelighed af nye lifte og kapacitet til eftermarkedsservice.

2014

Ahern International, der ejes af Don Ahern, rebrander Snorkel Australia og Snorkel Japans drift som henholdsvis Ahern Australia og Ahern Japan, der tilbyder både salg og service af Snorkel- og Xtreme-udstyr.

2016

Ahern International købte en facilitet i Weyerbusch, Tyskland og åbnede Ahern Deutschland – og tilbød salg, service og reservedele til Snorkel- og Xtreme-produktionsudstyr i Tyskland og Østrig.

Ahern International udvidede til Latinamerika og åbnede Ahern Chile i Santiago i december 2016.

2017

Ahern Canada blev åbnet i Edmonton, Alberta og tilbyder salg, service og reservedele til Snorkel- og Xtreme-produktionsudstyr i Canada.

2019

Ahern Ireland blev stiftet som en del af Ahern Internationals afdeling, der tilbyder Irland-baseret salg, reservedele og service til Snorkel lifte og RUTHMANN BLUELIFT larvebånds-/edderkoplifte. Dette blev fulgt op med Ahern Argentina i juni 2019 og Ahern Iberica, der dækker Spanien og Portugal, i september 2019.

2021

Don Ahern køber KH Lift ApS, den officielle distributør for Snorkel i Danmark, og ’re-brander’ virksomheden som Ahern Denmark.